Tapahtumia...........................................................

- Elokuva- ja oopperaesitykset
Kino Hannikaisessa

9.11. Karjala on Voimavara -yleisötilaisuus klo 10-12, Nurmes-talo, Hannikaisen sali.

Karjalan kieltä puhuvat, siitä kiinnostuneet ja sitä tutkivat pyritään kokoamaan uudenlaiseen vapaa-ajanyhteisöön. Siitä ja karjalan kielen tilanteesta kerrotaan Stolbovan rauhan juhlavuoden merkeissä järjestettävässä yleisötilaisuudessa. Vapaa pääsy.

Nähtävyydet

Pohjois-Karjalan luonto ja monipuoliset matkailupalvelut tarjoavat runsaasti erilaisia mahdollisuuksia lomanviettoon LimaSirmakassa majoittuessasi. Luonnonvaraisten suurpetojen katseleminen on unohtumaton elämys, samoin hauska höyryjunamatka. Rukajärven suunnan sotahistoriaan voi tutustua lyhyenkin vierailun aikana. Toisen maailmansodan itärintamasta, joka ulottui Jäämereltä Mustalle merelle, Rukajärven rintamalohko oli ainut, joka ei murtunut.

Kansallispuistot ja retkeilyalueet lähellä

  • Kolin,
  • Patvinsuon,
  • Tiilikkajärven ja
  • Hiidenportin kansallispuistot

Jokaisella kansallispuistolla on omat erityispiirteensä:

KOLI on Suomen tunnetuin kansallismaisema jylhine vaaroineen ja näkymineen yli Pielisen. Tämä taiteilijoidenkin rakastama luontokohde on elämys jo lyhyellä vierailulla jokaisena vuodenaikana.

PATVINSUON KANSALLISPUISTO sijaitsee Lieksassa ja soveltuu kaikenikäisille retkeilijöille. Aapasuot ja silkkiset hiekkarannat kuuluvat olennaisena osana erämaaluonnon maisemaan.

TIILIKKAJÄRVI Rautavaaralla tarjoaa omatoimisille retkeilijöille noin 20 km merkittyjä reittejä. Hiekkarannat ja harjuniemet kutsuvat nauttimaan kauniista näkymistä. Alueella on tulentekopaikkoja.

HIIDENPORTIN rotkomaisema, joka on lyhyen kävelymatkan päässä autotiestä, on vaikuttava näky salometsän keskellä. Erinomainen ryhmämatkakohde samoin kuin lähellä sijaitseva Murtovaaran talomuseo (linkki talomuseoon), joka on ainoa vaara-asutusmuseo Suomessa. Se harmonista pihapiiriä ympäröi eri ikäiset talonpoikaisrakennukset.

PEURAJÄRVEN RETKEILY- JA KALASTUSALUE sijaitsee Nurmeksen pohjois-osassa, keskustasta n. 40 km päässä. Sopiva kohde perheille helppokulkuisine reitistöineen kangasmaastossa. Alueella on kirkkaita järviä, pieniä lampia ja jokia. Vesistöt ovat omiaan kalastukseen ja vesiretkeilyyn. Peurajärvellä voit myös sienestää ja marjastaa sekä yöpyä vaikkapa laavulla.

RUUNAA:

Ruunaan alueella Lieksassa on useita luontopolkuja ja talvisin huollettuja latuja. Ruunaan kuohuvat kosket houkuttelevat huikeaan elämykseen, koskenlaskuun! Kokeneet oppaat vievät porukan turvallisesti läpi koskireitin. Välietapilla nautitaan herkullisia pöydän antimia ja rentoudutaan. Ruunaan retkeilyalue on myös suosittu kalastajien keskuudessa.